Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe zajam EBRD-a od 47 milijuna eura

Bez autora
Sep 29 2011

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dodijelila je 47 milijuna eura zajma uz državno jamstvo Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, koji će biti iskorišten za modernizaciju opreme za kontrolu zračnog prometa u Hrvatskoj. Hrvatska kontrola zračne plovidbe će zajam EBRD-a iskoristiti za financiranje prioritetnih sustava i opreme za kontrolu zračne plovidbe u sklopu opsežnog programa njihova osuvremenjivanja i nadogradnje, stoji u priopćenju. EBRD podupire razvoj regionalnih transportnih mreža, ponajprije u kontekstu priprema Hrvatske za integraciju u jedinstveno tržište EU-a. Kupnja nove opreme za kontrolu zračne plovidbe predstavlja novi značajan korak Hrvatske kontrole zračne plovidbe na putu ispunjenja standarda EU-a. Kontrola zračne plovidbe jedna je od u tehnološkom smislu najdinamičnijih industrija u svijetu. Zahvaljujući navedenom projektu hrvatska tvrtka moći će poduzeti tehničke i operativne mjere potrebne kako bi zadovoljila standarde, utvrđene u sklopu incijative o uspostavi jedinstvenog europskog zračnog prostora.

Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe zajam EBRD-a od 47 milijuna euraEuropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dodijelila je 47 milijuna eura zajma uz državno jamstvo Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, koji će biti iskorišten za modernizaciju opreme za kontrolu zračnog prometa u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz EBRD-a.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe će zajam EBRD-a iskoristiti za financiranje prioritetnih sustava i opreme za kontrolu zračne plovidbe u sklopu opsežnog programa njihova osuvremenjivanja i nadogradnje, stoji u priopćenju. "EBRD podupire razvoj regionalnih transportnih mreža, ponajprije u kontekstu priprema Hrvatske za integraciju u jedinstveno tržište EU-a. Kupnja nove opreme za kontrolu zračne plovidbe predstavlja novi značajan korak Hrvatske kontrole zračne plovidbe na putu ispunjenja standarda EU-a", kazao je Thomas Maier, izvršni direktor EBRD-a zadužen za infrastrukturu.

Kontrola zračne plovidbe jedna je od u tehnološkom smislu najdinamičnijih industrija u svijetu. Zahvaljujući navedenom projektu hrvatska tvrtka moći će poduzeti tehničke i operativne mjere potrebne kako bi zadovoljila standarde, utvrđene u sklopu incijative o uspostavi jedinstvenog europskog zračnog prostora, ističe se u priopćenju. S obzirom na kontinuirani rast zračnog prometa iznad Hrvatske, modernizacija sustava kontrole zračne plovidbe omogućit će hrvatskoj tvrtki da održi ključne standarde na području sigurnosti, učinkovitosti letenja, kapaciteta i nadoknade troškova.

"Taj projekt predstavlja važan korak u kontinuiranom programu ulaganja Hrvatske kontrole zračne plovidbe koji omogućava najveću kvalitetu usluga zračne plovidbe u hrvatskom zračnom prostoru, kroz povećanje sigurnosti i kapaciteta radi prilagođavanja budu

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik